Verborgen boodschap

Het scheelde geen haar of het briefje belandde bij het oud papier, samen met de vele andere papiertjes die wel eens durven rond te slingeren in huis. Vooral na een (verlengde) vakantieperiode en met twee tieners in huis is een opruimbeurt meer dan welkom. Een papiertje hier, een prulletje daar…

Lees meer »

Passiebloem

„Wat doet die hier?", vraagt de tuinman met de snoeischaar in zijn handen. Met zijn vinger wijst hij naar een groen slingerende klimplant. „Die hebben wij hier toch helemaal niet geplant?", zegt hij verbaasd, terwijl hij zijn collega wenkt. ”Dat klopt! En toch bloeit hier een passiebloem!" Samen bestuderen ze de plant. Even is het stil. „De natuur zit vol met wonderen", reageer ik enthousiast. Waarop beiden me verwonderd aankijken, bijna onopvallend knikken en vervolgens terug aan de slag gaan.

Lees meer »

Mantel der liefde

„Of ik hem nog een keer wil toedekken?”, vraagt onze inmiddels 13-jarige zoon wanneer het bedtijd is. Dat wil ik met plezier doen, want dat is toch wel al even geleden… Terwijl ik hem onderstop, vertel ik hoe ik hem als baby elke avond instopte, in de hoop dat hij dan rustig zou slapen. „Dat is ook zo”, zegt hij. „Als jij mij toedekt, slaap ik altijd beter.”

Lees meer »

Het groene lichtje

„Of we een trauma opliepen?", vraagt de gids wanneer we de kerk buiten komen. Samen met een vriendin bezocht ik zonet de kunstinstallatie Black Lightning van Gregor Schneider tijdens de Triënnale in Brugge, met als titel 'TraumA'. Geen vreemde vraag dus... 

Lees meer »

Breinbreker

„Hoeveel maanden tellen 28 dagen?”, vraagt dochterlief. De vraag blijkt een breinbreker te zijn en dan weet ik dat je net even anders dient te redeneren.

Lees meer »

Pijn

Zoals wel vaker gebeurt, voeren de kinderen onderling een geanimeerd gesprek met elkaar. In gedachten verzonken, ben ik maar met een half oor aan het luisteren, tot ik onze zoon hoor zeggen: „Pijn is slechts een gedachte.” Plotseling ben ik één en al oor. „Hoe kom je daarbij?”, vraag ik nieuwsgierig.

Lees meer »

Olifantjes

Meer dan anders maak ik in deze coronatijd een praatje met de buurvrouw. Ik ontmoet ze aan haar voordeur, op de hoek van de straat of op weg naar de supermarkt. Meestal praten we over koekjes, euh koetjes, en kalfjes. Op een veilige afstand wel te verstaan. Zo vertelde ik haar recentelijk over onze dochter en over de lekkere koekjes die ze onlangs in haar eentje bakte.

Lees meer »

Weg met die rommel

Telkens het einde van de winter nadert en de eerste zonnige dagen aanbreken, kan ik haast niet wachten om de tuin in te trekken. Dan wil ik zo vlug mogelijk komaf maken met alle dode planten en de aarde omwoelen. Best een stevige klus, maar wat doet het deugd opnieuw met de handen in de aarde te kunnen wroeten en de frisse buitenlucht in te ademen, terwijl je de warmte van de zon op je gezicht voelt.

Lees meer »

Doen of zijn?

Het is krokusvakantie, maar in tegenstelling tot andere jaren, zijn er in deze coronatijd weinig tot geen activiteiten gepland. Gelukkig zijn de kinderen inmiddels wat ouder en trekken ze al aardig hun plan. Bij momenten sta ik er zelfs versteld van hoe creatief ze zijn.  

Lees meer »

De sleur voorbij

Bij het bekijken van de post wordt mijn aandacht getrokken door de cover van een gratis magazine dat wekelijks in de bus valt. ‘Zo doorbreek je de coronawintersleur’ luidt de titel van een artikel dat tips wil aanreiken om de ondraaglijke eentonigheid van het bestaan te doorbreken. Ik begin meteen te lezen.

Lees meer »