Spiegelei van geluk

Gepubliceerd op 4 december 2020 om 19:45

De hele ochtend al had ik zin in een spiegelei. Helaas nam mijn werk meer tijd in beslag en moest ik me haasten nog voor de middag in de bakker te zijn om een bestelling voor de volgende dag op te halen. Hoewel ik dat niet van plan was, kocht ik gemakkelijkheidshalve ook het laatste belegde broodje dat er lag.  De idee van het spiegelei liet ik varen.

Eenmaal thuis nam ik de draad van het werk terug op, maar een uur later knorde mijn maag zodanig dat ik alsnog besloot eerst te eten. Toen ik het broodje uit de ijskast nam, 'lachten' de eieren naar mij, alsof ze wilden zeggen: „Ga je me nu eindelijk nog in de pan slaan of wat?" Tja, veel tijd vergt het natuurlijk niet om een spiegelei te bakken. De eieren wonnen!

Even later genoot ik met volle teugen van het broodje, maar vooral van de eieren of nog beter: van het feit dat ik gekozen had alsnog te doen waar ik zin in had. Neen, mijn geluk hangt niet af van het al dan niet bakken van een spiegelei, wel van het al dan niet kiezen voor wat me blij maakt. Kiezen voor geluk kun je leren. Te beginnen met kleine alledaagse dingen.

Staat een ei trouwens in heel wat culturen niet symbool voor nieuw leven en scheppingskracht. Kiezen voor geluk is kiezen voor het leven, voor wat jou doet leven. Wedden dat je anderen zo een spiegel voorhoudt, een spiegelei van geluk? 

 

Kiezen voor geluk kun je leren. 

 


«   »