Lege stoel

Gepubliceerd op 30 augustus 2022 om 14:25

"Mama, verwachten we bezoek?" "Euh, neen..." "Waarom staat er dan een stoel te veel aan tafel?"

Net als ik wil reageren (dat die is blijven staan van de vorige dag toen er wel bezoek was) gaat de bel. "En? Komt er toch nog iemand?", klinkt het even later. "Neen, gewoon... een pakketje voor de buren..."

De lege stoel blijft de hele middag staan en niemand stelt er zich nog vragen bij.

Niemand?

Ikzelf vraag me af hoe (on)gewoon het is een stoel extra aan tafel te laten staan? Voor een onverwachte gast bijvoorbeeld? Of gewoon omdat je ruimte voor het (of de) onverwachte wilt open houden?

Zeker wanneer straks de agenda's zich weer vullen en de (huis)taken zich opstapelen... Ja, dan is een lege stoel extra belangrijk. Het leven is immers geen optelsom van te verrichten taken. Gelukkig maar...

Eerlijk? Voor mij mag de stoel nog even blijven staan. Om me telkens opnieuw te herinneren aan wat echt telt in het leven, zoals de openheid op wat - of nog beter wie - zich onverwacht aandient.

Misschien is het een ontmoeting die je leven verrijkt, op een manier die je niet voor mogelijk hield. Wie weet, komt Hij zelfs aankloppen en dan is een lege stoel meer dan welkom... Zo (on)gewoon is dat toch niet?


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.